Eü hírek Debrecenből

Egy törölt blog folytatása! Debreceni egészségügyis hírek

kommentek

  • antirandom: Minden magyar diáknak létérdeke, hogy ismerje meg és segítsen a többiekkel is megismertetni a www.... (2015.08.11. 12:37) Egészség karaván
  • Online Filmek: Egészségügy? online-filmek.net és máris meggyógyulok mután megtudom milyen filmek közül válogathat... (2010.09.19. 00:09) Jubileum a műtőben
  • Ilony: Kedves Galuska Professzor úr! Mint volt debreceni lakos, különösen büszke vagyok arra, hogy szülő... (2008.07.17. 19:20) Pet-centrum

HTML

Csúcstechnológia Debrecenben

2009.02.28. 16:35 Orosz Viktória

 

Átadták az ország két legmodernebb, csúcstechnológiás műtőjét a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumának (DEOEC) Idegsebészeti Klinikáján.

Bognár László professzor, a DEOEC Idegsebészeti Klinikájának főigazgatója a Népszavának elmondta: a beruházást magánbefektető finanszírozta, a fejlesztés célja a legmodernebb feltételek megteremtése a betegek érdekében mind az ellátás szervezésében, mind a műszerezettség biztosításában.
A most átadott új digitális rendszernek köszönhetően például a sebészek operáció közben egy gombnyomással hozzáférhetnek a beteg dokumentációjához, leleteihez, de kapcsolatba léphetnek a kollégákkal is, vagy akár a másik műtő személyzetével. A felvételek pedig később is visszakereshetők, és persze digitálisan továbbíthatók.
A fejlesztés része annak a több mint 12 milliárd forintos infrastrukturális beruházásnak, amelyre kilencmilliárd forintos uniós támogatást is nyert négy éve az egyetem. Az Auguszta Program keretében Debrecenben jöhet létre a térség egészségcentruma, amely biztosíthatja az észak-alföldi és az észak-magyarországi régió betegellátását, a megelőzést, a szűrést, a diagnosztikát, a műtéti beavatkozást, a rehabilitációt, valamint az utógondozást.
 
Forrás:

 

Szólj hozzá!

Címkék: technológia deoec idegsebészet

A bejegyzés trackback címe:

https://edebr.blog.hu/api/trackback/id/tr50971783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása