Eü hírek Debrecenből

Egy törölt blog folytatása! Debreceni egészségügyis hírek

kommentek

  • antirandom: Minden magyar diáknak létérdeke, hogy ismerje meg és segítsen a többiekkel is megismertetni a www.... (2015.08.11. 12:37) Egészség karaván
  • Online Filmek: Egészségügy? online-filmek.net és máris meggyógyulok mután megtudom milyen filmek közül válogathat... (2010.09.19. 00:09) Jubileum a műtőben
  • Ilony: Kedves Galuska Professzor úr! Mint volt debreceni lakos, különösen büszke vagyok arra, hogy szülő... (2008.07.17. 19:20) Pet-centrum

HTML

Egészség karaván

2008.11.17. 20:51 Orosz Viktória

2008.11.23. vasárnap, 10-18 óráig

Harkány: Plus áruház és a piac közötti parkoló (Ady E. u. 1/a)

Debrecen: Dósa Nádor tér


Egészség karaván: Jó úton jár a hazai egészségügy fejlesztése

2008. november 14.

Az egészségügyhöz egyesek szerint több pénz kell, mások szerint pedig a meglévő források okosabb felhasználása. Az elmúlt négy év évben az Európai Unió finanszírozásával mindkettő megvalósult, hiszen 15 projekt keretében több mint 25 milliárd forint áramlott a magyar egészségügybe. A támogatott projektek közelében élők a mindennapokban találkozhatnak a fejlesztésekkel, a bőrükön érezhetik a változásokat.


Az Egészségügyi Minisztérium az I. Nemzeti Fejlesztési Terv tervezése során azt a célt fogalmazta meg a 2004-2006. közötti időszakra, hogy az egészségügyi ellátás azon elemeit fejleszti, amelyek jelentős mértékben hozzájárulnak a lakosság egészségi állapotának javulásához, és ezáltal a foglalkoztathatóság növeléséhez. A Humán Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (HEFOP) két egészségügyi intézkedése keretében több mint 25 milliárd forint áramlott a magyar egészségügybe, mely a teljes HEFOP keret 7,31 %-a.

A megvalósuló egészségügyi beruházások nagyobb része; több mint 21 milliárd forint az egészségügyi intézmények infrastrukturális fejlesztésére, kisebb hányada - közel 4 milliárd forint - pedig egészségügyi információtechnológiai fejlesztésekre irányult.

Az Egészség Karaván kezdeményezés 2008. utolsó heteiben a Dél-Dunántúli, az Észak-Magyarországi valamint az Észak-Alföldi régiót járja be azért, hogy a HEFOP keretében megvalósításra került egészségügyi fejlesztésekre felhívja a lakosság figyelmét. Az Egészség karaván két kamionja hétvégi napokon látogat el Pécsre, Szolnokra, Harkányba, Debrecenbe, Dombóvárra, Fehérgyarmatra, Kaposvárra, Nyíregyházára, Fonyódra, Miskolcra, Salgótarjánba és Mezőkövesdre.

A kamionok a sikeres projektek bemutatása mellett vérnyomásméréssel, vércukorszint-szűréssel, koleszterinszint-szűréssel, testzsír százalék-, valamint BMI meghatározással és életmód tanácsadással várják az érdeklődőket. A szűréseken történő részvétel ingyenes.

FORRÁS: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

1 komment

Címkék: egészség debrecen

A bejegyzés trackback címe:

https://edebr.blog.hu/api/trackback/id/tr98774378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

antirandom 2015.08.11. 12:37:17

Minden magyar diáknak létérdeke, hogy ismerje meg és segítsen a többiekkel is megismertetni a www.tejfalussy.com honlap oknyomozó hatás-mérésre alapozott életmentő ismeretanyagát. Mindenki mentse le a saját számítógépére! Segíts, hogy Téged is segítsenek!