Valószínűleg idén jóval kevesebben szavaznak az Év kórházára a HáziPatika.com internetes voksolásán, mint az előző évben, amikor több mint 100 ezren választottak.


Még egy hétig lehet szavazni, de eddig csupán 36 ezren mondtak véleményt arról, hogy melyik egészségügyi intézményt tartják a legjobbnak.

Jelenleg az összesített eredmények szerint a berettyóújfalui területi kórház áll az élen, a debreceni orvosegyetem belgyógyászati klinikája a második, és a hévizi mozgásszervi rehabilitációs intézet a harmadik helyezett. Az első tíz kórház között csupán két fővárosi intézmény található: a Bethesda Gyermekkórház és a Szent Imre Kórház.

Az október eleje óta tartó szavazáson az ország valamennyi kórházát és klinikáját lehet értékelni. A szavazók öt kategória szerint voksolhatnak a www.azevkorhaza.hu weboldalon, ezek: orvos-szakmai ellátás, ápoló- és szakszemélyzet, kórházi infrastruktúra, ellátás, környezet és tisztaság.

Az orvos-szakmai kategóriában vezetnek a budapesti intézmények, az ápolószemélyzet terén kiegyenlített a rangsor, de a szavazók szerint a vidéki kórházak infrastruktúrája, ellátása és tisztasága jobb a fővárosiakénál.

A szavazás szervezői az idén különösen kíváncsiak voltak arra, hogy az egészségügyi reform és a kórházátalakítások után miként vélekednek az emberek. A visszafogott érdeklődést valószínűleg a szavazás lezárta után, jövő év januárjában elemzik majd, amikor a díjakat is kiosztják. A kategóriák győztesei, illetve az abszolút első intézmény 1 millió forint értékű számítástecnikai eszközöket kap.

Az Év kórháza első szavazásán, 2005-ben 63 ezren nyilvánítottak véleményt, akkor a fővárosi sportkórház lett az abszolút győztes. Tavaly 100 ezren voksoltak, a nyertes a pécsi intenzív terápiás intézet volt.
Forrás: HAON